keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Kevään kengät - maanläheistä ja superekologista!


Minäkö, muodin edelläkävijä?! :D El Naturalistan kenkiä näkyy nykyään kaikkialla, joko värikkäinä (alkuperäinen idea) tai helpommin yhdisteltävissä väreissä. Kuvan kengät ovat ruskeita/vihreitä, nilkkurit ja vedenpitävät. Tämän kenkämerkin hyvä puoli on se, että se todellakin kestää ikuisuuden käytössä - kengät menevät hajalle, kun on kävellyt pohjan puhki. Okei, se on ehkä pientä liioittelua, mutta ne ovat todella kestäviä!

Ensimmäiset naturalistani hankin keväällä 2005. Ne olivat ensimmäiset kengät jotka hankin itse. Oli mahtava tunne mennä Aleksi 13:a alennusmyyntiin, yksin, sovittaa kenkiä ja ottaa yhdet kauniit kesäkengät. Ne menivät hajalle kesänä 2011.

El Naturalista yrittää hankkia imagoa ekologisena merkkinä. Kyseenalaistan tätä vähän, koska pyrkimykset perustuvat siihen, että he käyttävät osittain luonnon väriaineta nahan käsittelyssä. Että sillä tavalla.



Kuvan toisia kenkiä varten jouduin tekemään vähän taustatutkimusta. Ostin ne jo muutama vuosi sitten Tallinnan vanhasta kaupungista, yhdestä ekokaupasta, jonka osoitetta en muista. En silloin ymmärtänyt, että kyseessä on maailman ekologisimmat kengät! Mainoskikka ehkä sekin, mutta ainakin Blackspot Shoes'illa on enemmän syytä kutsua itseään ekologisiksi kuin El Naturalistalla.

Nämä kengät ovat olleet niin mukavat ja rakkaat, että olen niitä käynyt jo suutarilla korjauttamassa. Ne eivät valitettavasti pidä laisinkaan vettä, mutta asennetta ne viestittävät sitäkin enemmän! Tässä vielä pidempi artikkeli Blackspot-kengistä.

Ekologisuuden merkeissä en muita kenkiä kevääksi/syksyksi tarvitsekaan kuin näitä. (Ja ennen kuin joku alkaa valittamaan teennäisestä ekologisuudestani, sanon vain, että kaikki on suhteellista.)

Ecological and wannabe-ecological shoes.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti