maanantai 26. marraskuuta 2012

Kommentteja elokuvasta Koskemattomat - Intouchables

Kaikkien aikojen suosituin ranskalainen elokuva - Wikipedia kyllä tietää. Enkä ihmettelekään - kuulin niin paljon ylistystä elokuvasta, että se tuli ostettua kesän ulkomaanmatkalla. Pieni munaus tosin tapahtui - oletin elokuvassa olevan englanninkielinen tekstitys, mutta ei. Ranskan kielikylpy tuli hyvin todelliseksi melkein kahden tunnin ajaksi.

Mutta itse elokuvaan. En tee liian suuria paljastuksia, saatte kokea elokuvan itse. On kyse suurista luokkaeroista ja ihmisten vaikeuksista näissä tyystin erilaisissa maailmoissa. Luokkaerot ei meidän maassamme (vielä) ole noin selkeitä. Elokuvassa maailmat kohtaavat tragikoomisesti, mutta nauru vie kuitenkin voiton. Ihmisten ongelmia ei kuitenkaan väheksytä - ei ole luvassa  rikkaiden vaikeuksien vähättelyä, vaan aitoa iloa ja surua.

Näyttelijöistä osaan sanoa sen, että molemmat ovat legendoja - Francois Cluzet on konkari ja Omar Sy on lukuisissa äänestyksissä (seksikkäin, inspiroivin, te tiedätte miten se menee...) noussut kolmen kärkeen. Cluzet vakuutti minut muutaman minuutin sisällä - hän on täydellinen katkerassa roolissaan.

En ole elokuvakriitikko, joten en osaa kunnolla tätä elokuvaa suositella. Se on kaunis, musiikki sivelee korvia ja tarina saa ihmisen kyynelehtimään. Pysti Ranskan suosituimpana elokuvana kautta aikojen ei tullut ilmaiseksi.

Tässä vielä linkki Finnkinon sivulle. Ensi-ilta on 30.11. Menkää katsomaan se, ihme että kesti näinkin kauan ennen kuin se tuli Suomeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti